Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2009/12/08

6 perc színvonal


A minap, az egyik nagyon kedves barátom volt olyan kedves, hogy belinkelje ezt a videót. (Nem csúfítanám vele az oldalt – egyszerűen utálom, amikor szanaszét húzza a képet, egy művészi értékekben nem igazán fürdő videó.) Katt.



Remélem mindenki mostanra már megnézte, mert már másodszor írom át a bejegyzést, csak hogy úri formát öltsön.
Én világ életemben meg voltam győződve arról, hogy a Mokka, egy színvonalas és értelmes műsor, arról nem is beszélve, hogy Demcsák Zsuzsa és Vujity Tvrtko totálisan felkészült, szakképzett és értelmes riporterek. (Mondjuk a művészet pártolásáról nem is beszélve.)



Ezzel szemben, ez a két idétlen majom olyan hangon és stílusban beszél Zólyomi Zsolttal, mintha a Nyugati téri aluljáróban, egy kartondoboz tetején álló parfümök között turkálnának és alkudoznának. (Természetesen a doboz tetején „Gucccsi”, „Dolcse” és „Donná Kárány” áll, a doboz oldalán ízléses filctollfelirat „ELADÓ”.)


Azt már meg sem említem, hogy a műsor komolysága annyit sugall, hogy lusták voltak beszúrni egy reklámot és helyette felvettek egy alapjáraton is gáz backstage felvételt, egészen véletlenül, ami egy még nagyobb, kolosszális hiba miatt adásba került. (Az meg már csak a hab a tortán, amit a legelején mond Tvrtko „Ha van egy milliós kosztüm, akkor fel mernéd-e húzni, Úristen elszakítja a ruhádat, és az már önmagában nagy kár”. – Hát kösz. Még egy gyöngyszem – elszemezgetek én itt… - „Mondd az árát, mondd az árát!”, és nálam az abszolút befutó kérdés: „Van olyan társadalmi réteg, akiket ez irritál?”.
Kész. GÁZ.



Van szerencsém, azonban, Zsoltot személyesen, egészen közelről ismerni (az egészen közel alatt, az 1 méter távolságot értem) és nem is olyan régen azt mondta, hogy ha Őt meghívnánk a Vacsoracsatába, vagy a Hal a tortánba, akkor abszolút azt érezné, hogy egyáltalán nem veszik komolyan, a munkája semmit sem ér és, hogy Ő is egy celeb lett. 



Levonva a konzekvenciát, így 21.59-kor csak annyit tudok mondani, hogy aki teheti, látogasson el a Cukor utcai üzletébe, vagy a Deák Ferenc utcába (Le Parfum üzletek) és győződjön meg Maga, a személyre szabott parfümök varázsával. Valamint, ne csak azért emelje le őket a polcról 10 újjal, lassított felvételben, mert igazán drága… …hanem mert olyan eszmei értéke van, amit így… nehéz lenne elmagyarázni.
 Jó holnapot!
Az Allürista.

Nincsenek megjegyzések: