Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2009/12/14

FEL!





 Ma este szeretnék egy kicsit fényezni. Nem magam, nem a Louis Vuitton cipőmet, amely hűségesen vár (még cirka 4évet) az Andrássy 24. szám alatt, nem is a készülőben lévő Allűr Lexikon-t (tervemben van összegyűjteni az összes divattal kapcsolatos kifejezést) hanem egy fantasztikus újságot, amely a közelmúltban, a magyar divatipar vörösen izzó főnixeként, diadalittasan emelkedett ki hamvai közül.


Habár a mimózavirág ártatlanságával megáldott főszerkesztő hölgy távozott, hogy két iróniával fűszerezett, elbűvölő regényével szórakoztassa (és persze, okítsa) a nagyérdeműt, a magazin egy balett táncos kecsességével 360 fokos fordulatot vett. A szemérmetlenül fiatal szépségrovat szerkesztőnk oly mértékben megújította az ellaposodott és kissé sznobizmus ízűvé vált (ha nem veszed meg ezt a cipőt, rá se kanyarodj az Andrássy útra) orgánumot, hogy bátran kijelenthetem, szélsebesen száguld a nemzetközi hírnév felé.





Ha eddig valaki nem jött volna rá (semmi probléma, én is csak nehezen tudnám kihámozni a lényeges információt a hasonlatok és barokk körmondatok tengere közül), az ELLE-re gondolok.


Mivel magyar emelt érettségire készülök, nem lenne helyén való azt leírni, hogy nem találok rá szavakat, pedig amikor tegnap a kezeim közé kaptam, igencsak Rachel Zoe1-hoz hasonlóan kapkodtam a levegőt.





A decemberi szám gyönyörű reklámokat (leszámítva Náray primitív, közönséges és ízléstelen kampányát) valamint képeket, igényes és naprakész esszéket és izgalmas szövegszerkesztési taktikákat alkalmaz az olvasó elcsábítására. Habár a fehér háttér használata a címlapon piros színnel számomra már az unalom tompa élén táncol, a közel 250 oldal valamint a 435 divattipp (gyönyörű és femme fatale, szegecses szoknyák és zakók, cipők elrekeszthetetlen áradata) igazán kecsegtető.


Meg kell jegyeznem, szerkesztői levél az idei kedvencem. Ha hezitáltam ebben és az előző évben, hogy megvegyem-e a lapot, mindig Vass Virág, illetve, egy jó ideje ugye, Liptai Lívia levelei döntötték el. „A szimpla szerda akkor elégedetten hátradőlt szürke kis mackónadrágjában, és folytatta unalomig ismert rutinját.” Imádom ezt a mondatot.




 

Egy rövid gondolatba sűrítve, minden kultúrára és divatra éhes ragadozónak ajánlom a decemberi Elle-t, különösen, ha kíváncsiak a legújabb trend, a párduc minta viselésének szabályairól (erről hamarosan én is szólni fogok) valamint izgalmas és eredeti cikkeket olvasni.




*Rachel Zoe egy amerikai A-listás stylist, a 21. századi Edit Head, aki Anne Hatheway-t, Cameron Diaz-t, vagy éppen Natalia Vodinaova-t öltözteti az Oscar, Emmy vagy CFDA gálára. Mindemellett forgattak róla egy igényes dokumentumfilm sorozatot The Rachel Zoe Project cím alatt. (Érdemes végignézni, igen tanulságos.)

Nincsenek megjegyzések: