Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/01/10

Expedicióra, nem mindenkinek




Annak ellenére, hogy egyetlen egy online orgánum sem ír, semmiféle használható, vagy éppen hajmeresztő kritikát a Louis Vuitton 2010-es Pre-Fall kollekciójáról - melynek prezentációját a napokban tartották, Párizsban – „kénytelen” vagyok a saját magam „szakirodalmi” szertárából dolgozni. Legalábbis azzal próbálkozni, hogy megfogalmazom, amit számomra sugall a kollekció.

„Összekeverni a múltat és a jelent szórakozás gyanánt, de kényelmeset alkotni” – jellemezte Marc Jacobs megbízott tervezője, Julie de Libran, aki a szezon közepi kollekciókért (Pre-Fall és Resort) felelős.

Múlt alatt, gondolom, azokra a klasszikus elemekre gondol, mint a kasmír stóla (amely új formában, poncsóvá alakítva jelenik meg) vagy éppen a faux-fur, és rókaprém galléros kabátok – kiegészítve sűrűn vert, csipke zoknikkal – amelyek biztosan nem hiányozhattak a nagyi szekrényéből, épp úgy mint az 1930as évek gyöngyös, flitteres tánccipői.

A fekete, szőrős, jetikesztyűk, lábmelegítők valamint kucsmák (nem is beszélve a Vaszilij Blaszennüj teplom kupoláit idéző mintákat a táskákon) pontosan megfelelnének egy jövő őszi trend alapkövéül, amely nem csak a „szaladj fel a padlásra és kapd fel az 50 évvel ez előtti ruhákat” nosztalgiázásnak, de egy Moszkvától, egészen Tibetig ívelő expedíció hasznos, stílusos és látványos kiegészítői lehetnének.

Azonban, ha a kucsmák nem törnének világuralomra, még mindig esedékes, hogy egy újabb must.have-el egészül ki, az orosz milliárdosok listája (az enyémet leszámítva.)




Jó Holnapot!
Az Allürista

Nincsenek megjegyzések: