Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2010/02/16

Victoria Beckham imádnivaló őszi kollekciója

 




Igazából mondhat bárki bármit Victoriára – kezdve az anorexiás fogpiszkálótól, a hamis hangú, divatáldozat babáig -, de egyet nem tagadhat, hogy a 21. század egyik stílusikonja, aki varázslatos ruhatárával és újonnan szerzett eleganciájával lenyűgözi az egész világot.
(Persze, Váradi Renátától, aki tegnap dobta elém a málnás-mascarponés croissant az egyik pékségben miközben ízléses áutfitje beragyogta napomat, nem várható el, hogy így gondolja, mert számára sajnos, jobb esetben Bódi Sziszi, rosszabban Nótár Méri a stílusikon.)

A popsztárból divattervezővé avanzsálódott – és így a szilikonbombáitól véglegesen megszabadult – Victoria, nem kisebb csodálkozást keltve a kollekciójának bemutatása előtt, előbújt az Upper East Side-on elhelyezkedő ház kulisszái mögül. Szívélyesen üdvözölte a kb. 25 szerkesztőből, kritikusból és áruház tulajdonosból álló közönséget, majd leült és minden egyes modellt kielemzett.

A kollekció kétségkívül egy olyan nagyvárosi nőnek készült, aki szereti lenyűgözni nem csak környezetét, de saját magát is mérhetetlen és szinte már megfoghatatlan eleganciájával. Azonban ez nem feltétlenül jelent fásult maradiságot. A struktúrált zsákruhák, a ballonkabát ihlette koktélruhák mind-mind combközépig érnek, és egy olyan széles színpalettán mozognak, mely indul a leg szolidabb lazacos pirossal, a bézsen keresztül, a türkiz és óceánkékig, egészen a feketéig.
Elmaradhatatlan kellék a már ikonikus óralap szemüveg, és a hatalmas platformszandál – a ruhával harmonizáló színekben. Ezek még inkább játékos, szeretnivaló és kedves nézetet kölcsönöznek a viselőnek.

Bár biztos, hogy nem igazán fogunk a tervezőnőn kívül máson ilyet látni nappal az utcán, több mint bizonyos, hogy egy-egy darab ismerősként fog minket üdvözölni magazinok hasábján, filmbemutatókon, vagy éppen az Oscar gálán.  


Jó Holnapot!
Az'Allürista

Nincsenek megjegyzések: