Sikkről, stílusról - spiritusszal. Bio, Kontakt, Jegyzet, Fenomén, Objet de l'Obsession, C'est l'Allure.


2013/03/28

Karácsonyi kívánságlista



Ugyan kérem! Most, hogy a Húsvétot KARÁCSONYRA cseréljük, ideje kívánságlistával is előállnia minden tisztes embernek. Én megteszem. Öt KÍVÁNSÁG a Nyuszihoz.


HUMORÉRZÉK. Persze így is van bőven belőle (nem tehetek róla: így születtem), de azért egy hajszálnyival több jól jönne. Nincs is annál fantasztikusabb szórakozás, mint amikor az ember saját magának röhög a leginkább. Legutóbb a Batthyány téri aluljáróban sikerült elvágódnom a metróhoz rohanva. Az Örsig nevettem magamon.


ROLEX SUBMARINER. Fénylő acél, fekete számlap. Dinamikával rajzolt vonalak. Tajtékkal pattogó mutatók. Egy álom, ami ha a csuklómon ragyogna, pontosan annyit érne, mint a mellé kötött karkötők. Semmit, vagy valamit.


EGY KÁVÉ ADY TÁRSASÁGÁBAN. Már a helyszín kiválasztásakor szorongani kezdenék. Legyen a Centrál, vagy azt utálta? Nem, azt én utálom. Akkor a Gerlóczy. Nem, az neki már kiégett. Üljünk inkább a rakpart peremén és jót beszélgetve lógassuk lábainkat a Dunában tükröződő kozmoszba. „Minden egész eltörött.” Értjük egymást.

FEKETE MOTOROS DZSEKI. De a tökéleteset! Vállban feszeset, gallérban karakánt. Ne ódivatút, de ne is klisé tömegárut – eszményi csodát, koromfekete áldást. A sugallattal is megelégszem, hol találom.      
EGY MADELEINE SÜTŐFORMA. Szilikonból, múlthéten az InStyle szerkesztőségébe menet láttam az Auchanban. Kiegészítésképpen kérném Proust hiányzó két kötetét az első mellé, valamint egy délceg fiatalembert, aki egy erőteljes mozdulattal a laptopomat kitépné a kezemből és az utcára hajítaná. Időm lenne, mint a tenger.  

___________
Ha a weimari vizslák iránti rajongásomat kitudnám fejezni öt sorban, beszúrnám. De nem, tehát ők egy külön bejegyzést fognak kapni, mint par excellance kívánság. 


Nincsenek megjegyzések: